Anti-kommunism i den US-amerikanska marinkåren

UTRIKES Den US-amerikanska marinkåren är inte känd för sin progressivitet. Över hela världen har den gjort livet surt för folk som velat förbättra sina liv. Sen Sovjetunionens fall har man dock haft ett problem: fiendebilden har blivit oklar. När socialismen inte längre var ett ”hot” försökte man hitta nya fiendebilder i bland annat islam. Nu har man dock återvänt till socialismen.

Den österrikiska tidningen Unsere Zeitung rapporterar att den US-amerikanska marinkåren har återinfört socialismen som fiende i marinens senaste utbildningsmaterial. En av frågorna för rekryterna lyder: till vilken terroristisk ideologisk kategori hör anarkister, socialister och nynazister? Svaret: politiska terrorister.

En gammal beprövad metod har alltså åter väckts till liv. Naturligtvis inte av en slump. Socialismen framstår för fler och fler som det enda alternativet i en värld av tillspetsade motsättningar och där kriget är ett stenkast bort. Fattigdomen breder ut sig samtidigt som de rika blir rikare. Då måste också den ideologiska kampen bli tydligare, både i Sverige och i USA.

Samtidigt gör de också allt för att blanda bort korten. Anarkister och socialister likställs med nazister i ett försök att upprätthålla den borgerliga teorin om ”totalitarism”, som skulle stå i motsättning till ”demokrati”. Hela teorin motbevisas emellertid av verkligheten: det var nazisterna som byggde upp Auschwitz, medan kommunisterna befriade det. Svårare än så behöver inte historien vara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.