Kostas Sarantidis har gått bort

UTRIKES Kostas Sarantidis, också känd som Nguyễn Văn Lập har avlidit, rapporterar nyhetsbloggen In Defense of Communism. Han arresterades i Grekland under nazisternas ockupation och slutade upp som medlem i Vietnams Kommunistiska Parti och krigshjälte.

När han arresterades i Grekland tvingades han att gå till fots till sitt fångläger. Under marschens gång lyckades han dock fly och uppehöll sig i Wien tills kriget tog slut. Därefter tog han sig till Italien för att försöka återvända till Grekland.

Eftersom det misslyckades slutade han upp i den franska Främlingslegionen. Han stationerades i Vietnam, där legionärerna skulle delta i striderna mot det vietnamesiska motståndet. Efter två månader tog han sina vapen och gick över till vietnamesernas sida.

När fred hade slutits och landet delats upp i Nord- och Sydvietnam kunde han ta sig hem till Grekland igen. Väl där gick han med i Greklands Kommunistiska Parti (KKE) och fortsatte sin politiska bana där.

Sarantidis blev 94 år gammal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.