Bangladesh: arbetare inlåsta i fabrik – 52 brann ihjäl

UTRIKES I fredags startade en brand i en fabrik i Bangladesh där dörrarna hade förseglats med hänglås. Arbetare sågs desperat försöka rädda sina liv genom att hoppa från fabriken som var sex våningar hög.

Ägaren till fabriken och hans söner är nu gripna, anklagade för mord enligt Al Jazeera. Polischefen Jayedul Alam har sagt till AFP att ”[d]et var avsiktligt mord”. En utredning om barnarbete har också inletts. Arbetare som lyckats fly branden säger att barnen tjänade två kronor i timmen. Pappan till en flicka på 14 år säger till media: ”Jag har skickat min dotter till döden”.

Efter storbranden på Rana Plaza 2013 då 1100 arbetare dog utlovades förbättringar för arbetare.  Men enligt ILO, International labour organization, skadar sig 11 000 arbetare allvarligt varje år och 24 500 dör i arbetsplatsolyckor i Bangladesh.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.