Ränderna går aldrig ur Moderaterna

INRIKES I talet i årets digitala version av Almedalsveckan påstod Ulf Kristersson att ’invandring är en belastning’. Ja, vad kan man vänta sig av ett parti som ständigt och gång på gång går i armkrok med extremhögern, fascister och nazister? Vissa moderater försökte en kort tid på 2010-talet tvätta bort partiets samhörighet med fascister. Men det har totalt misslyckats.

Jag minns Moderaternas stöd till fascisten Pinochet på 70-talet, där Moderaterna var i samma högerinternational som diktatorn Pinochet. Pinochet hade tiotusentals kommunister och socialister på sitt samvete. Tortyr, försvinnande och mord var vanligt förekommande. Men det som jag upprördes mest över var att de chilenska flyktingarna av Moderaterna betraktades som ’dem som Pinochet inte hann med’. Visst, de som ansåg detta och uttalade det högt försvann ganska snabbt från partiet.

Under 30- och 40-talet ordnade Moderaterna insamlingar till Nazityskland och de ville skicka tillbaka de judiska flyktingarna till nazisternas dödsläger.

Moderaterna var för att USA skulle bomba Vietnam sönder och samman.

Moderaterna hade kontakt med militärjuntorna i Grekland, Spanien och Portugal.

Moderaterna ansåg att Nelson Mandela var en terrorist.

Moderaternas ledare på 1980-talet (partiordförande 1981 -1986) Ulf Adelsohn stöttade svenska företag i Sydafrika och sa: ”en neger är en neger och en svensk är en svensk” och ”om vi bojkottar deras varor blir ju de stackars negrerna i Sydafrika utan jobb.”

Björn Afzelius sjöng in en låt om Moderaterna som var träffande då och är det än mera idag.

SVARTA GÄNGET

”Då var dom kompis med fascisterna. Då var dom bundis med rasisterna. Då var dom ett med falangisterna. Det var då, det var länge se´n.

Men nu står samma svarta gäng och har häng på ministertaburetterna igen! Nu har dom putsat upp fasaderna. Nu ser dom ut som demokraterna. Nu går dom själva ut på gatorna. Nu vill dom kallas ’Moderaterna¨.

Det är bluff! Det är samma gäng! Om igen samma gäng! Jajjamän, det är samma mörkermän.”

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.