Ulf Kristersson (M) tvärvänder: ”Invandring är en belastning”

INRIKES Det brun-blåa blocket svetsas samman ännu mer. I Sveriges Radio sa Kristersson att ”Det är uppenbart att invandringen i Sverige har blivit en belastning”. Detta efter att fått frågan om han delar Jimmie Åkessons åsikt att invandring är en social, kulturell eller ekonomisk belastning.

Med det så tvärvänder Kristersson. I sitt Almedalstal 2018 sa Kristersson att han ser ”Sverigedemokraterna som ett parti man inte kan lita på, ett parti som är rasistiskt och gör skillnad på människor”, men nu gör alltså Kristersson skillnad på människor. Folk från andra länder är en belastning, infödda människor är det inte.

Samma år lovade Kristersson förintelseöverlevaren Hédi att inte samarbeta med SD. Något han senare förnekade efter att han hade öppnat dörren för samarbete med SD december 2019. Så i frågan om samarbete med ett fascistiskt parti med rötter i ren nazism vände han även där.

Man kan inte tolka det på annat sätt än att Kristersson nu tycker att SD går lita på där. Hédi uttryckte sin besvikelse och menade på att M var så naiva.

Det står nu bortom allt tvivel att Kristersson är villig att kasta invandrare under bussen för att få regeringsmakten. Det är också bortom allt tvivel att Kristerssons ord inte är vatten värt när det kommer till människors liv, hopp och framtid. Den brun-blåa allians som nu växer fram är ett hot mot alla arbetares liv och i synnerhet invandrares när Kristersson spär på främlingsfientlighet och hat i det svenska samhället.

Man måste ställa frågan till Kristersson om han vill skapa ett samhälle som ser Ungern som en förebild.

Hanna Ater

Läs mer: Kristersson: Invandringen har blivit en belastning (Expressen) »

 

En tanke på “Ulf Kristersson (M) tvärvänder: ”Invandring är en belastning”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.