McDonalds i Ystad fick förbränningsförbud – överklagar

INRIKES Riktpunkt kunde i maj berätta om hur McDonalds i Ystad ljög om sin miljövänliga avfallshantering. I samband med detta rapporterade Sydsvenskan också att restaurangen hade belagts med förbränningsförbud efter att en miljöinspektör upptäckt fusket.

Det var i de sopstationer där kunden slängt och sorterat sina pappers- och plastförpackningar som det upptäcktes att restaurangen istället på andra sidan väggen valt att blanda allt tillsammans och sedan skickat iväg det till förbränning istället för var och sig till materialåtervinning. Restaurangen fick då förbränningsförbud för den utsorterade plasten och pappret. Ägaren, Hjelte restaurang AB, väljer nu att överklaga beslutet till Mark- och miljödomstolen .

Under kapitalismen torde det vara regel snarare än undantag med liknande former av frontad miljö- och klimathänsyn, där man sedan bakom stängda dörrar utan samvetskval fuskar för att kunna maximera profiten. Inte heller när de skyldiga ertappas med sitt fusk väljer de att ursäkta sig, utan de tar istället strid för fuskmöjligheten och ökad profit. Kvar finns inga ambitioner om att ens låtsas som att deras miljö- och klimathänsyn skulle vara något annat än ett dåligt skämt till greenwashing.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.