Solidaritet med Kuba!

PARTIET Kommunistiska partier runt om i världen har fördömt angreppen på Kuba. Så också Sveriges Kommunistiska Parti. Hela uttalandet finns att läsa nedan.

Verkligheten har lärt oss att imperialismen inte skyr några medel vid angreppen på folkens alla framsteg; den går över lik för att säkra sin profit. Ingenting visar detta tydligare än den kubanska erfarenheten.

I sextio år har kubanerna levt med hotet om en imperialistisk intervention för att de hade modet att staka ut sin egen väg framåt. Den US-amerikanska blockaden har vilat tungt över den kubanska nationen och orsakat skador för hundratals och åter hundratals miljarder dollar. Den har förhindrat utvecklingen av ekonomin och den har saboterat pandemibekämpningen. Trots detta har kubanerna åstadkommit en högre livslängd och lägre barnadödlighet än USA. Det visar socialismens möjligheter.

De senaste dagarna har de imperialistiska angreppen mot Kuba intensifierats. Protester har genomförts i flera städer och det interventionistiska maskineriet har rullat igång. Förberedelserna för ett angrepp mot Kuba har påbörjats. Falska nyheter och lögner banar vägen och ska övertyga folk om att det är rätt att angripa Kuba.

Sveriges Kommunistiska Parti uttrycker sin fulla solidaritet med den kubanska nationens kamp mot imperialismen och vi står sida vid sida med de kubanska massorna som har intagit de kubanska städernas gator till försvar för sin revolution. Vi upprepar vad den kubanska presidenten sa: gatorna tillhör revolutionärerna!

En tanke på “Solidaritet med Kuba!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.