SKP: Nytt partiprogram

PARTIET På Sveriges Kommunistiska Partis 38:e kongress togs många viktiga beslut som lade grunden för partiets verksamhet de kommande fyra åren. Ett av de viktigaste var det partiprogram som antogs. Efter att ha redigerats slutgiltigt har det nu publicerats på partiets hemsida.

Det nya partiprogrammet har kort diskuterats i en tidigare artikel i Riktpunkt så våra läsare har fått ett litet smakprov på innehållet. Nu är dock väntan över och partiprogrammet finns att läsa i sin helhet.

Inför kongressen diskuterades förslaget till program under ett helt års tid. Först hamnade utkastet hos grundorganisationerna och därefter diskuterade en nationellt inkallad konferens förslaget. Långa diskussioner resulterade i att ett förbättrat och väl genomarbetat utkast kunde läggas fram för partiets kongress, som med några ändringar godkände det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.