Solidaritetsaktion för Burlövsbor

PARTIET Under fredagen delades en stor mängd flygblad ut i det skånska Burlöv. Aktionen skedde för att uppmärksamma de pågående fastighetsaffärerna i kommunen, där mångåriga hyresgäster tvingas lämna sina hem. Detta sedan den privata fastighetsägaren Fastighets AB Västerbro beslutat sig för att sälja sitt fastighetsbestånd i kommunen, då profiten inte blir tillräckligt stor.

Istället ska Västerbro satsa på andra kommuner. Bland de som nu hotas att vräkas finns också barnfamiljer.

Kommunisterna riktar också i sitt flygblad uppmärksamhet åt kravet man ställer till kommunen: att det kommunala fastighetsbolaget Burlövs Bostäder tillskjuts medel så de med omedelbar verkan kan överta den skrupelfria fastighetsägarens bestånd inom kommunen. Fastighetsägaren har, utöver att sätta barnfamiljer i en stor otrygghet också låtit demontera bänkarna vid den intilliggande lekplatsen, allt för att hyresgästerna ska trivas allt sämre och kanske på eget bevåg söka sig ifrån området så försäljningen underlättas.
 
Nästa helg planerar kommunisterna ytterligare aktiviteter i kommunen för att väcka opinion mot vräkningarna och vinna stöd för sitt inlämnade krav till kommunen.

2 tankar på “Solidaritetsaktion för Burlövsbor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.