Manifestation för vräkningshotade familjer i Burlöv

PARTIET Riktpunkt har tidigare rapporterat om de vräkningshotade familjerna i Burlöv. Deras fastighetsägare vill sälja deras bostäder och kasta ut dem. Med anledning av det har kommunisterna i Burlöv beslutat att mobilisera till en manifestation.

Med parollen ”Försvara hyresrätterna – Stoppa vräkningarna!” kallar Sveriges Kommunistiska Parti till en manifestation den 27 oktober klockan 18:00. Samlingen sker på gräsplätten mellan Burlöv C och Svenshög.

På sin hemsida skriver partiet följande maning:

Vi kallar till en solidaritetsmanifestation för den familj som i slutet av månaden ska få sitt ärende prövat i Hyresnämnden, där vräkning av barnfamiljen står på agendan. Vi kräver att Burlövs Bostäder omedelbart köper upp hyresfastigheterna i Burlövs Egnahem från den skrupelfria fastighetsägaren, Västerbro fastigheter och på så sätt kan garantera familjen och de andra kvarvarande hyresgästerna den sociala rättigheten bostaden är.

Frågan om försäljning av Burlövs Bostäder kommer med jämna mellanrum på agendan för kommunens politiker. Manifestationen är också en protest mot tidigare och kommande planer på att sälja ut Burlövs Bostäder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.