Elisabeth Svantesson (M) ångrar att hon kallade SD för ett rasistiskt parti

INRIKES I SVTs ”30 minuter” som sändes den 20 oktober sa Svantesson att hon ångrade sitt uttalande från oktober 2016, där hon sa att SD var ett rasistiskt parti. Hon menar idag att hon bara följde strömmen i att kalla SD rasistiskt istället för att stanna upp och tänka till.

Elisabeth Svantesson menade 2016 att SD var rasistiskt för att de hade ett ”vi och dom”-tänk.

Martin Ådahl ( C) som är Centerpartiets ekonomisk-politiske talesperson kommenterar Elisabeths helomvändning i synen på SD med ”Jag önskar att det var mera fokus på statsbärande i M och mindre på att försvara SD i olika lägen. Det är ju samma SD nu som det var då när man hade en klar och tydlig bild av att SD står för vi och dom och att det finns en rasism där. Det är samma parti i dag fast med om möjligt än värre uttalanden i dag än det var då. Jag har väldigt svårt att se varför man skulle byta fot i den frågan.

Rasismen i SD är förstås glasklar, även om Svantesson inte kan se den – bland annat finns kopplingar till DFS, vilket Riktpunkt rapporterat om.

Hanna Ater

En tanke på “Elisabeth Svantesson (M) ångrar att hon kallade SD för ett rasistiskt parti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.