Ytterligare en SD-tjänsteman kopplad till rasistiska DFS

INRIKES Det dröjde inte länge efter att Expo avslöjat att en 55-årig tjänsteman vid Sverigedemokraternas riksdagskansli hade kopplingar till rasideologiska Det Fria Sverige (DFS) förrän ytterligare en SD-tjänsteman visade sig ha kopplingar till DFS – en militant extremhögerorganisation, vars utveckling tidigare belysts i Riktpunkt

Svenska Dagbladet avslöjade att den andra tjänstemannen var medlem i en Facebookgrupp om ”svenska zoner”. Svenska zoner är ett DFS-projekt för att ta makten lokalt och skaffa sig inflytande över kultur-, närings- och föreningsliv, idrottsverksamheter, skolor och kyrkor.

SD startade en utredning om tjänstemannen men lade ned den då de menade att denne bara var passiv medlem i en Facebookgrupp om svenska zoner.

Hanna Ater

En tanke på “Ytterligare en SD-tjänsteman kopplad till rasistiska DFS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.