Kina tar över Ugandas internationella flygplats

UTRIKES Flera asiatiska och afrikanska medier rapporterade den 27:e november att Kina tar över Ugandas enda internationella flygplats, Entebbe International Airport, eftersom Uganda inte kunnat betala tillbaka lån till Kina

Lånet på 200 miljoner dollar skulle löpa på en period om 20 år med en fristperiod om 7år. Men enligt en klausul i överenskommelsen med Kinas import och exportbank (EXIM) så måste Uganda ge flygplatsen till Kina om Uganda inte kunde betala av lånet vilket nu skett.

Läs mer om Kinas utrikespolitiska agerande, bland annat vad gäller  Afghanistan, Sudan och Grekland i Riktpunkt.

Hanna Ater

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.