Spaniens kommunister har hållit sin andra kongress

UTRIKES Den 13 och 14 november höll Partido Comunista de los Trabajadores de España (PCTE) sin andra kongress. Flera viktiga diskussioner hölls och beslut kring både uttalanden, program och partiets framtid togs.

Sedan januari i år har partiets grundorganisationer diskuterat ett nytt program som tar upp både den kommunistiska rörelsens historia i Spanien, men även den nuvarande situationen inte bara i Spanien men i världen. En viktig aspekt av detta program är analysen av den materiella grunden för byggandet av socialismen i Spanien och vägen dit. Enligt partiet godkändes programmet så gott som enhälligt.

Till partiets centralkommitté valdes trettio medlemmar och den tidigare partiordföranden Astor Garcia omvaldes. Gäster på kongressen var bland annat den kubanska ambassadören, representanter för fackföreningsrörelsen och en rad andra grupper och organisationer. Kongressen mottog hälsningar från 28 kommunistiska partier från världen över.

Riktpunkt har tidigare rapporterat om hur partiet drivit kampanjer mot höjda elpriser och mot de krisåtgärder den spanska regeringen vidtog under pandemin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.