Ledande ungkommunister fängslade och misshandlade i Ukraina

UTRIKES Riktpunkt rapporterade för några dagar sedan om de två ledarna för de ukrainska ungkommunisterna, Mikhail och Aleksander Kononovich. De arresterades och anklagades för att vara ryska och vitryska spioner. Efter sex dagar i ukrainsk arrest har de första livstecknen kommit.

Den internationella ungdomsorganisation dit såväl de ukrainska som de svenska ungkommunisterna är anslutna, Demokratisk Ungdoms Världsorganisation (DUV), gick igår ut med ett meddelande om att de båda ukrainska kommunisterna lever. De är fortfarande häktade och de har misshandlats svårt, rapporterar DUV.

I den ursprungliga informationen befarade DUV att de skulle komma att mördas inom några timmar efter att de arresterats, men detta verkar inte vara fallet. De sitter fortsatt kvar på häktet i Kiev.

Flera kommunistiska partier och ungdomsorganisationer har reagerat på det inträffade. Sveriges ungkommunister uttalade sitt stöd till de häktade och de grekiska europaparlamentarikerna från landets kommunistparti lyfte frågan i Europaparlamentet. I Spanien organiserade ungkommunisterna demonstrationer i minst fyra städer, bland annat i Barcelona och Madrid.

En tanke på “Ledande ungkommunister fängslade och misshandlade i Ukraina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.