Efter över 100 dagar i fängelse – de två ukrainska ungkommunisterna lever

UTRIKES Den ukrainska regeringen har vid ett flertal tillfällen under våren strypt oppositionens möjlighet att göra sig hörd. Sedan tidigare är också kommunistpartiet förbjudet att uppträda offentligt. Ett av regeringens tillslag riktades mot de två bröderna Kononivich, som var ledare för de ukrainska ungkommunisterna.

För över tre månader sedan slog den ukrainska polisen till och arresterade bröderna Kononovich. De misshandlades svårt och var en hårsmån från döden. Anklagelsen som riktades mot dem var att de var ryska och vitryska spioner. Efter några dagar kom emellertid livstecken och nu, efter över 100 dagar i ukrainskt fängelse, kommer nästa livstecken. 

På en bild som är tagen av deras advokat syns de båda bröderna iförda handfängsel. Bröderna står nu inför en dom på över 10 år och möjligheterna för deras advokat att arbeta utan hinder är marginell, skriver ungdomsinternationalen Demokratisk Ungdoms Världsfederation (DUV).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.