Så gick kommunisternas 1 maj

PARTIET I fem av Sveriges stora städer arrangerade kommunisterna manifestationer under 1 maj och i ännu fler städer har partiets medlemmar och sympatisörer spridit information om manifestationerna. 

Den morgonpigga grundorganisationen i Göteborg var först ut på stan med både flygblad och bokbord. I hela fyra timmar höll man till på Järntorget i centrala delen av staden. Därefter påbörjades partiets manifestationer i Stockholm och i Malmö, där man ställt upp på Södermalmstorg respektive Triangeltorget med talare, fanor, banderoller och flygblad. 

Senare på dagen genomfördes manifestationer i Karlstad och i Uppsala. I Karlstad samlades partiets medlemmar och sympatisörer på Soltorget för att dela ut flygblad och hålla tal, medan grundorganisationen i Uppsala samlades i arbetarförorten Gottsunda. Tidigare hade den danska fascisten Rasmus Paludan nekats tillstånd att bränna koranen i samma stadsdel, men eftersom han ändå hotat med att dyka upp, vidtogs vissa säkerhetsåtgärder av kamraterna på plats.

Alla manifestationer ska ha avlöpt utan problem. Du har väl inte missat att läsa Sveriges Kommunistiska Partis 1 maj-uttalande?

En tanke på “Så gick kommunisternas 1 maj

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.