Regeringen utreder lagändring för värnpliktigas NATO-placering utomlands

INRIKES Enligt svt.se är regeringspartierna och Socialdemokraterna överens om att antalet värnpliktiga successivt ska öka de kommande årtiondena, helt enligt önskemål från den så kallade ”Försvarsmakten”. Det betyder att var tionde pojke och flicka snart kommer att få militär utbildning med det uttalade syftet att försvara Sverige.

Värnpliktiga ska förvisso enligt lag användas vid försvar av Sverige, men enligt försvarsminister Pål Jonson (M) är det en definitionsfråga var Sveriges försvar börjar. Därför ska en utredning fram till hösten visa om lagändringar behövs för att värnpliktiga kan kunna användas utanför Sveriges gränser.

Målet är naturligtvis att kunna skicka arbetarklassens unga i krig för de svenska monopolens profiter.  Eftersom den svenska staten inte är något annat än några monopolkapitalisters gemensamma intresseklubb, måste försvaret av Sverige starta i Baltikum, i Kongo, i Bangladesh och överallt annars runt jorden där dessa monopolkapitalister har eller vill etablera betydande investeringar.

Vi säger naturligtvis: Sverige ut ur NATO – våra söner och döttrar ska ingenstans!

Aris Patris

En tanke på “Regeringen utreder lagändring för värnpliktigas NATO-placering utomlands

  1. Hur vågar det svenska folket att lämna sina barn i dessa krigsgalna händer – är ni inte rädda om deras framtid i ett tryggt fredligt klimat. åke

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.