Strejkande brittiska tågarbetare vinner seger

FACKLIGT Järnvägsarbetarna i Storbritannien har strejkat sedan förra året och nu har de vunnit sin första seger mot det statliga Network Rail. Stora löneökningar och andra vinster visar att det lönar sig att kämpa.

Sedan sommaren förra året har de brittiska järnvägsarbetarna strejkat till och från, vilket resulterat i stora störningar i den brittiska tågtrafiken. Så sent som i december vägrade de strejkande arbetarna acceptera ett bud på några ynka procents löneökning och vad som hände sedan visade att de gjorde rätt.

Nu har arbetarna fått ett betydligt bättre bud av Network Rail, det statliga bolag som sköter underhållet på järnvägen. De lägst avlönade arbetarna har tillkämpat sig löneökningar på nästan 15 procent och de högst avlönade får en ökning på något över 10 procent, vilka också betalas ut retroaktivt. Tidigare krav på att fackföreningen RMT skulle acceptera Network Rails moderniseringsplan slopas och anställda försäkras billigare resor med järnvägarna.

Alla konflikter är dock inte lösta, utan förhandlingar återstår med branschorganisationen Rail Delivery Group, som representerar tågföretagen i landet. Här har dock ett förslag lagts fram som fått fackföreningen RMT att blåsa av de strejker man planerat till den sista mars och första april. 

3 tankar på “Strejkande brittiska tågarbetare vinner seger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.