Beslutet att häva skyddsstopp på Stockholmspendeln överklagas

FACKLIGT Fackförbundet ST och Seko har beslutat sig för att överklaga Arbetsmiljöverkets beslut att häva skyddsstoppet mot ensamarbete på pendeltågen i Stockholm. Skyddsstoppet var i kraft i två hela dagar innan det upphävdes.

På måndagen den 24 april trädde skyddsstoppet i kraft och förhindrade under några dagar ensamarbete ombord på pendeltågen. Arbetsmiljöverket, som är de enda som kan häva ett skyddsstopp, undersökte saken och beslutade sig sedan för att häva skyddsstoppet. 

Fackförbunden Seko och ST har nu beslutat sig för att överklaga hävandet av skyddsstoppet till Förvaltningsdomstolen. Anledningen är att beslutet saknade underlag, menar fackförbunden. Beslutet var kortfattat och muntligt och tog inte hänsyn till de argument som skyddsombuden som arbetade där lade fram.

 – Det finns omfattande dokumentation och konkreta allvarliga händelser vid ensamarbete på pendeltågen. Personalen är orolig för sin egen och passagerarnas säkerhet. Beslutet att häva skyddsstoppet lämnar allt detta hängande i luften,  säger Joakim Lindqvist, förbundsjurist på Fackförbundet ST.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.