Byggnads varslar om strejk – start 24 maj

FACKLIGT I fredags gick målarna ut i strejk och även Seko har varslat om strejk men skjutit upp den till måndagen. Nu får de sällskap av Byggnads som varslat 1 500 medlemmar som omfattas av VVS- och kylavtalet.

Den stora anledningen bakom Byggnads varsel är motpartens ovilja att kontrollera vad man kallar oseriösa bolag, det vill säga lönedumpande och kriminella bolag som inte bara fuskar med kvaliteten på arbetet, utan också med arbetarna säkerhet och villkor. Installatörsföretagen har dock hela tiden avvisat Byggnads krav och förslag, varför fackförbundet nu varslar om strejk.

Medlare har utsetts av Medlingsinstitutet och om inte dessa lyckas hitta en lösning kommer strejken att bryta ut den 24 maj. Strejken omfattar arbetare på storföretag som Caverion och Assemblin, men även på mindre företag.

Samma dag som Byggnads lade sitt varsel gick 390 målare ut i strejk. Även Seko-medlemmar hade påbörjat sin strejk om inte förbundet skjutit upp den till nästa vecka, på medlarnas inrådan.

En tanke på “Byggnads varslar om strejk – start 24 maj

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.