Otillräcklig bemanning inom äldrevården i sommar

FACKLIGT När Kommunal undersökte bemanningen under sommaren inom äldreomsorgen genom att fråga sina lokala fackliga representanter visade det sig att den på fler än hälften av alla ställen var otillräcklig. Bara tre procent svarade att bemanningen kommer att vara bra.

Arbetsmiljön inom äldreomsorgen har försämrats kraftigt de senaste åren och i april rapporterade Kommunal att inte ens hälften av de som arbetar inom äldreomsorgen vill arbeta kvar där. För 11 år sedan var samma siffra 76 procent.

Med denna undersökning får vi också en delförklaring till varför det är så. Kommunal frågade nämligen sina lokala fackliga företrädare om hur bemanningen skulle komma att se ut under sommaren och hela 62 procent svarade att bemanningen kommer att vara otillräcklig medan 12 procent svarade att den kommer vara bra eller bättre.

I en bransch som drabbats av nedskärningar efter nedskärningar pressas arbetarna som är kvar till det yttersta. Ingen ljusning är heller i sikte när regeringen öser pengar över militären medan välfärden går på knäna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.