Transnistrisk kommunistledare knivmördad i sitt hem

UTRIKES Ledaren för det transnistriska kommunistpartiet PCP, Oleg Khorzhan, hittades för några dagar knivmördad i sitt hem. Mördarna är fortfarande okända. Khorzhan har tidigare varit fängslad för sina politiska aktiviteter.

Khorzhan gick med i det lokala kommunistpartiet när han fyllde 18 och var aktiv medlem till sin död. Han började i ungdomsförbundet och slutade som ordförande i partiet. Denna post hade han tills dess han blev arresterad och fängslad i fyra år för att ha lett protester mot regeringen i Transnistrien, under vilka sammandrabbningar med polisen ägde rum. Han släpptes i december förra året och hittades mördad i sitt hem för några dagar sedan. Han lämnar efter sig två söner.

Partiet han ledde hade starka band till Ryska Federationens Kommunistiska Parti (RFKP), som bland annat stöder den imperialistiska invasionen av Ukraina. Partiet har också uttryckt sig positivt om Kina och håller fram landet som exempel.

I valet 2020 förlorade kommunistpartiet sitt enda mandat i Transnistriens parlament.

En tanke på “Transnistrisk kommunistledare knivmördad i sitt hem

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.