Efter dödsolyckan i Borlänge för snart 5 år sedan – Green Cargo åtalas

INRIKES Efter nästan 5 år ska tingsrätten pröva om ett arbetsmiljöbrott begåtts av Green Cargo när en av företagets anställda dog på bangården i Borlänge, rapporterar Arbetet. Åklagaren har yrkat på en miljon kronor i skadestånd från det statliga företaget.

Händelsen inträffade den 11 november 2018, då Per Myrberg skulle koppla ihop godsvagnar. När ytterligare tretton vagnar backades in på det spår där elva vagnar redan stod, uppstod en knuff som satte de vagnar som redan stod på spåret i rörelse, vilket ledde till Per Myrbergs död.

I stämningsansökan menar kammaråklagaren att en riktig riskbedömning inte hade gjorts för det arbete som skulle utföras och dessutom förhindrade företaget inte de anställda från att gå mellan tågvagnar som var i rörelse.

Ytterligare två anställda avled i olyckor på Green Cargo under 2018 och 2019, den ena överkörd av en av de vagnar han skulle koppla ihop, den andra klämd mellan en lastbil och sitt tåg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.