Semestern är över och strejken kommer närmare för Elektrikerna

FACKLIGT Innan semestern hade Elektrikerna varslat om strejk för anställda vid Securitas men i slutet av juni kom man överens om att skjuta på sitt varsel och förlänga avtalet till den 31 augusti. Efter semestern återupptar man nu förhandlingarna och medlare har utsetts.

Ännu har inga nya varsel lagts men innan semestern stod parterna långt ifrån varandra. Securitas bjöd de anställda elektrikerna inom larm- och säkerhetsbranschen ett ännu sämre lönesänkningsavtal än det som märket slagit fast. Dessutom ville man ha igenom försämringar av anställningsvillkoren.

Elektrikerna varslade då om strejk men tog i sista stund tillbaka varslet och förlängde avtalet till den 31 augusti. Nu ska förhandlingarna återupptas och medlare är utsedda i konflikten. 

Strejkvarslet omfattade alla anställda på Securitas Technology Sweden AB och åtföljdes också av en blockad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.