Nedtonat israeliskt svar på konflikten med Iran

UTRIKES Uppgifter om ett israeliskt angrepp mot Iran rapporterades under fredagsmorgonen av flera internationella nyhetsbyråer. Angreppet skulle vara ett svar på Irans drönarattack under förra helgen.

Det ska ha ägt rum tre explosioner nära en militärbas i centrala Iran, orsakade av att militären sköt ned drönare, uppger en iransk källa. Explosionerna skedde nära staden Isfahan, där det finns ett kärnkraftverk som dock uppges vara oskadat. Samtidigt förnekar iranska nyhetskanaler att det alls skett någon utländsk attack. Statliga medier  i Iran rapporterar istället att drönarna ska ha lyft från iransk mark vilket möjligen kan tyda på israeliska infiltratörer. Israel har inte kommenterat händelsen.

Rapporteringen av angreppet är alltså nedtonad och försiktig – om detta betyder att varken Israel eller Iran kommer att sätta Mellanöstern som helhet i brand får framtiden utvisa.

En tanke på “Nedtonat israeliskt svar på konflikten med Iran

  1. Israel vill ha ett krig med Iran för att avleda uppmärksamheten från sitt utrotningskrig mot civila i Gaza. Den palestinska proteströrelsen börjar omvandlas till en antikrigsrörelse likt de 1968 och 2003…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.