Visitationszoner från och med idag

INRIKES Från och med idag, den 25 april, finns de nya visitationszonerna där polisen kan visitera människor på allmän plats utan att det föreligger någon misstanke om brott – något som har kritiserats starkt.

När förslaget kom tidigare i år varnade bland andra Diskrimineringsombudsmannen för etnisk profilering , dvs. att polisen riktar in sig på invandrare och mörkhyade. Denna tendens förekommer redan och enligt DO skulle förslaget om säkerhetszoner riskera att ytterligare spä på rasismen inom polisen.

Såhär säger Kommunisterna i ett uttalande om den ökade repressionen: För kapitalismen finns ingen annan väg att gå […] än den väg som kantas av större nedskärningar, sämre löner och hårdare villkor på alla livets områden. Därför göder också kapitalismen den kriminalitet vi ser idag och den kan inte göra annat. Mot detta hjälper inte repression, mot detta hjälper bara socialism.

Av denna anledning motsätter vi oss alla de åtgärder som syftar till att med våld slå ner på de sjukdomar som skapats av kapitalismen och som därför döljer att kapitalismen är problemet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.