Liberalerna rekryterar Mauricio Rojas

INRIKES Liberalerna har presenterat Mauricio Rojas som kandidat till riksdagen i nästa val och tills dess har han fått en post som integrationspolitisk rådgivare. Rojas har under sin politiska bana gett uttryck för en beundran för den chilenska diktatorn Pinochet och tagit ställning för invasionen av Irak.

Svenska Dagbladet rapporterar att Rojas uppgift kommer att bli att vässa partiets integrationspolitik, så att den ska kunna utgöra en grund för en borgerlig regerings politik. 

Att Liberalerna tar detta steg nu är inte så konstigt. Sedan man lämnade Januariavtalet har partiet vandrat högerut och anpassat sin politik högerut, för att kunna utgöra del av en mörkblå regering efter nästa val. Visserligen har vändningen skakat om Liberalerna men det har inte fått ledningen att ändra kursen.

Mauricio Rojas har gjort sig känd för en hård och våldsam politisk linje. När stora protester skakade Chile menade han att ”[m]ånga starka krafter (politiska extremister, kriminella, narkomaffior, fotbollshuliganer osv) står bakom våldet som har härskat i Chile” och att hårda åtgärder som kunde leda till förlust av människoliv skulle behövas för att återställa ordningen.

Valet av Rojas som integrationspolitisk rådgivare speglar alltså i stora drag Liberalernas politiska linje och innebär en anpassning för ett samarbete med bland andra Sverigedemokraterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.