Vänsterpartiet backar – anpassar sig till kapitalet

INRIKES Sedan Vänsterpartiet fällde regeringen har man nått framgångar i opinionsundersökningar och vid flera tillfällen varit över 10 procent. Denna trend är emellertid bruten och vid den senaste mätningen backar partiet något, rapporterar Sveriges Radio.

När Vänsterpartiet fällde regeringen fick man ett stort utrymme i media och man lyckades framställa sig själv som en radikal opposition. Med medias hjälp kunde partiet inta rollen som en kompromisslös kraft på det arbetande folkets sida. När stormen väl lagt sig sjunker dock stödet.

Det är emellertid inte de enda faktorerna bakom partiets kräftgång. Under sommaren har kritiken mot partiets högervridning i miljöfrågan blivit allt starkare, framför allt bland de egna medlemmarna. Även Greenpeace har riktat svidande kritik mot partiet, vars intresse numera sammanfaller med svensk industris behov. 

Riktpunkt har även tidigare rapporterat om bland annat Vänsterpartiets bostadspolitik, som ligger helt i linje med vad de stora bostadsmonopolen eftersträvar. Med partiets modell finns det alla möjligheter för dem att stegra sina vinster på hyresgästernas bekostnad. 

Med andra ord, Vänsterpartiet är knappast ett alternativ för den som vill kämpa för en bättre värld.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.