Ingen strejk för trädgårds-, park och anläggningsarbetare

FACKLIGT Kommunal varslade den 15 maj om strejk för trädgårds-, park- och anläggningsarbetare eftersom man inte kom överens med motparten Gröna arbetsgivare. Nu har dock ett avtal kommit till stånd och Kommunal blåser av strejken.

Grunden till konflikten var framför allt en lönefråga. Företagen ville nämligen inte höja lönerna i enlighet med det märke som industrin satt. Det vill säga, de ville sänka lönerna ännu mer än vad fackföreningsledarna redan gjort när de accepterade märket, vilket gav i snitt 3,9 procent i löneökning de två kommande åren.

Nu har dock företagen inom branschen accepterat att sänka lönerna i enlighet med märket och strejken är därför avblåst. Annars skulle den påbörjats imorgon.

Avtalet gäller ungefär 3 000 arbetare inom branschen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.