Flera ministrar på Israelvänlig manifestation i Malmö

INRIKES Tobias Billström och Paulina Brandberg representerade under lördagen regeringen vid en manifestation till stöd för Israel i Malmö. Det känns helt naturligt, menade Billström, som beskyllde Hamas för den nuvarande situationen.

Omkring både svenska och israeliska flaggor hade runt 200 personer samlats under lördagen i Malmö för att visa sin solidaritet med den israeliska offensiven och belysa judarnas situation i Sverige idag. De två frågorna blandas medvetet ihop och den diskriminering som judar utsätts för kopplas samman med ett stöd för Israel, vilket gör det enklare att beskylla anti-sionister för anti-semitism.

På själva manifestationen gjordes också just detta, när utrikesminister Tobias Billström i ena andetaget beklagade den judiska minoritetens situation för att i nästa andetag skylla den israeliska terrorn på Hamas. För göra det måste man bortse från decennier av ockupation, förtryck, mord och tortyr, vilket lett fram till den Hamas-ledda offensiven in i Israel och precis som ett offer för en våldtäkt inte har skuld i våldtäkten, så kan ju bara Israel vara ansvarigt för de bomber man nu låter regna ner över Gaza.

Både Paulina Brandberg och Tobias Billström väljer sida och vrider till historien om den israeliska ockupationen av Palestina, för att framställa Israel som offer. De väljer på ett tydligt sätt förtryckarnas sida och för att skönmåla ockupationen av Palestina tvekar de inte att använda anti-semitismen i Sverige som förevändning.

3 tankar på “Flera ministrar på Israelvänlig manifestation i Malmö

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.