Miljoner i stöd till Gaza – samtidigt ger regeringen sitt stöd till Israels terror

INRIKES Den svenska regeringens politik gentemot Israel och Palestina är minst sagt tvetydig. Å ena sidan anser man att Israel har rätt att försvara sig men å den andra sidan har man nu beslutat att skicka 150 miljoner i humanitärt bistånd till Gaza.

Det faktum att de 150 miljonerna i akut humanitärt bistånd kanske inte hade behövts om inte Israel inlett sin terrorkampanj mot Gaza verkar inte bekomma regeringen. Istället ägnar sig politikerna åt hjärngymnastik i sina försök att först rättfärdiga Israels krig och sen också skylla kriget på Hamas.

Flera regeringsföreträdare, bland annat ordföranden i utrikesutskottet, Aron Emilsson (SD), och bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell (M), menar att Israel har en ”självklar” rätt att försvara sig och att det hela egentligen är Hamas fel. Forsell menar till och med att Hamas ockuperar Gaza – som om det vore Hamas som var ockupanten i sammanhanget och inte Israel!

Regeringsföreträdare har tidigare deltagit på Israelvänliga manifestationer i bland annat Malmö, där de gjort sitt yttersta för att blanda ihop anti-semitism med anti-zionism. Precis som nu, skyllde man också då på Hamas, med samma logik som säger att ett offer som gör motstånd mot ett övergrepp får skylla sig själv om övergreppet eskalerar.

De pengar som nu skickas till Gaza är ett dåligt alibi för den svenska regeringens stöd till den israeliska terrorpolitiken och hade inte opinionen för Gaza och Palestina varit så stark, så hade förmodligen regeringen inte gett ett öre.

En tanke på “Miljoner i stöd till Gaza – samtidigt ger regeringen sitt stöd till Israels terror

  1. Detta är ett smart sätt att desarmera och avleda motståndet bland den svenska allmänheten mot det ovillkorliga stöd för Israel som SD-moderatregimen ger. Genom att säga att ”Israel har rätt att försvara sig” tolererar och ursäktar regimen krigsförbrytelser som begåtts i avsikt att genomföra etnisk rensning. De pengar som regimen påstås ha skickat till Palestina kommer inte att gå till palestinierna, de kommer att gå till Israel som sedan bestämmer när, hur och till vem de skall delas ut. De kollaboratörer och tjuvar som styr den palestinska myndigheten (PA) på Västbanken kommer utan tvekan att få sin del, och en hel del av dem kommer att sättas in på europeiska banker (jag antar att en hel del av dessa pengar kan hamna i Sverige igen). Den palestinska myndigheten samarbetar med de israeliska säkerhetsstyrkorna i förtrycket av palestinier – och får bra betalt för det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.