Protester i riksdagen – minst fem gripna för kritik mot Israel

INRIKES Under det att utrikesminister Tobias Billström presenterade regeringens utrikespolitiska deklaration genomfördes protester från åhörarläktaren. Flera personer har gripits efter att bland annat ha ropat att Israel begår folkmord.

Den utrikespolitiska deklarationen, som bland annat innehåller ett fortsatt starkt stöd till Ukraina, ett tätare samarbete i närområdet men också en fördjupad integration i Nato, hamnade i skymundan när protester utbröt på åhörarläktaren. Minst fem personer har gripits av riksdagens säkerhetsvakter efter att de ropat slagord till stöd för Palestina, rapporterar SVT.

Regeringen har varit väldig tydlig i sitt stöd till terrorstaten Israel och flera ministrar har deltagit i Israel-vänliga demonstrationer, bland annat Tobias Billström själv. Dessutom vägrade regeringen att i ett första skede rösta för en FN-resolution om omedelbart eldupphör i Gaza, man har skurit av allt humanitärt bistånd som skickas till Gaza via UNWRA och man vill stödja den imperialistiska interventionen i Röda havet.

Trots att verkligheten visar hur terrorstaten Israel torterar, förnedrar, mördar och lemlästar i Gaza tvekar regeringen inte i sitt stöd till Israel. Vi hoppas därför att protesterna fortsätter och att solidariteten med det kämpande palestinska folket blir ännu starkare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.