Handels överväger sympatiåtgärder med IF Metall

FACKLIGT Den fackliga striden som IF Metall driver mot Tesla har engagerat flera andra fackföreningar och fått internationell uppmärksamhet. Nu sällar sig även Handels till de fackförbund som kan komma att genomföra sympatiåtgärder.

Tidigare har bland annat Transport, Elektrikerna och Seko genomfört sympatiåtgärder för de strejkande Tesla-arbetarna. Det har lett till att ingen lastning och lossning av Tesla-bilar förekommer, att ingen post inkommer till Teslas svenska verkstäder och att Teslas laddningsstationer står utan service.

Utan att specificera vilka konkreta åtgärder man kan komma att ta till säger nu Handels i ett pressmeddelande att man kommer se över de sätt på vilka man kan stödja Tesla.

Riktpunkt har tidigare rapporterat om hur Tesla tagit in strejkbrytare och att arbetare som är anslutna till IF Metall fortfarande arbetar, trots pågående strejk. Dessa kommer att uteslutas, har IF Metalls chefjurist Darko Davidovic meddelat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.