Stefan Löfven tar steget över till näringslivet

INRIKES Den tidigare socialdemokratiska statsministern och partiledaren Stefan Löfven, även med bakgrund inom IF Metall, tar klivet över till näringslivet och blir pr-konsult. Han är dessutom fortfarande ordförande för det Europeiska socialdemokratiska partiet. 

När Stefan Löfven avgick hade han lagt ner ett stort arbete på att smörja hjulen för kapitalet. Han hade skärpt tonen och politiken mot flyktingar och migranter, han hade inskränkt strejkrätten och sett till att anställningstryggheten urholkats. Hans politik har gynnat de stora monopolen genom hela pandemin och för detta belönades han med ordförandeposten i det Europeiska socialdemokratiska partiet.

Nu har Löfven även tagit steget över till näringslivet och blir rådgivare i pr-byrån Rud Pedersen. Enligt honom själv blir han en länk mellan den politiska arenan och näringslivet, vilket i klarspråk inte betyder något annat än att han ska bidra till att forma politiken efter näringslivets behov.

Han är knappast den första högt uppsatta socialdemokraten att gå över till näringslivet och det är snarare en tradition att gå den vägen. Mest känd är kanske Göran Perssons resa till Swedbank, men andra, såsom Thomas Östros, Erik Åsbrink och Leif Pagrotsky har gjort liknande resor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.